Mondays in México: Enchiladas Rojas

 
Enchiladas Rojas con Queso

Enchiladas Rojas con Queso

Si quieres saber si un lugar sirve comida mexicana auténtica, debes probar sus enchiladas. Si están dobladas como las flautas, bañadas en una salsa roja, y cubiertas con un montón de queso derretido y crema, has encontrado comida Tex-Mex. Claro, no hay nada malo en eso si es lo que te gusta. Sin embargo, sabrás que has encontrado la verdadera comida mexicana cuando ves algo como esto. Estas enchiladas rojas consisten en tortillas frescas hechas a mano que están ligeramente bañadas con una salsa roja de chile y espolvoreadas con queso fresco. En Poza Rica, las enchiladas usualmente no están rellenas. La carne (pollo o carne roja) es servida al lado. Los frijoles negros son un acompañamiento necesario cuando comes enchiladas. 

If you are wondering if a place serves authentic Mexican food, take a look at their enchiladas. If they are rolled into logs, smothered in red sauce, and topped with a mound of melted cheese and cream, then you’ve got Tex-Mex. Of course, there’s nothing wrong with that if that’s what you like. However, you will know you’ve found the real stuff when you see something like this. These enchiladas rojas consist of freshly made corn tortillas lightly dipped in a red chile sauce and sprinkled with some queso fresco. In Poza Rica, enchiladas are not usually filled with anything. The meat (chicken or steak) is served on the side. The black beans are a must have side dish with enchiladas.

14.3.10 Enchiladas Rojas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s